Onderzoek

Healthy living labHealthy living lab

Healthy living lab is een methodiek die zich richt op het stimuleren van een gezonde leefomgeving in wijk, dorp of regio en het gezonder ouder worden. Ze combineert theorie en praktijk en doorbreekt en verbindt domeinen.

Drie partijen bundelen in dit laboratorium de krachten om op inspirerende wijze overheden, bewoners, zorgpartijen, experts en ontwerpers samen te laten werken aan een gezondere leefomgeving: De Academische werkplaats van de GGD, Sandra van Assen Stedenbouw en MD landschapsarchitecten.

Met en voor de gemeente Dongeradeel vinden de eerste experimenten plaats. Deze gemeente wilde haar beleid en projecten door een ‘gezonde bril’ bekijken. Het succes van de Healthy Living Lab methode heeft geleid tot een breed experiment in meerdere gemeenten in Noordoost-Friesland, dat loopt in 2017 en 2018. De methode werkt als katalysator en maakt het mogelijk om projecten, visies en beleid in landschappelijke, stedelijke en dorpse context te laten bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

Werkstappen Healthy Living Lab

Menu

adres

Sandra van Assen stedenbouw
Idserdaweg 14
8762 PM  Hieslum
t. 0515 - 560054
m. 06 - 24307112
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.