het bureau

Het bureau

Sandra van Assen Stedenbouw

De plek

Sandra van Assen Stedenbouw is gevestigd in een stelpboerderij in het agrarische buurtje Idserdabuorren / Idserdaburen. Dit buurtje hoort bij het kleine terpdorp Hieslum. Hieslum ligt tussen Workum en Bolsward. Het dorp telt zo'n tachtig inwoners en 24 woningen. De meeste inwoners van Hieslum wonen niet in de kern van het dorp, maar in de nabijgelegen buurtschappen Atzeburen en Idzerdaburen.
Zoals veel terpdorpen heeft ook Hieslum een lange geschiedenis. Het dorp komt al in bronnen uit de 9de eeuw voor. Vroeger lag Hieslum in een zeer waterrijk gebied. Door de droogmakerijen ligt het nu wat verlaten in het landschap. Het dorp zelf heeft een kleine kern. Meer dan een paar huizen, schuren en de iets uit het centrum gelegen kerk kent het niet. De kerk is relatief nieuw (1874). Zij verving de oude middeleeuwse kerk die waarschijnlijk rond 1300 werd gebouwd.
De kerk van Hieslum is een spiegelbeeld van de kerk in Idsegahuizum. Ze heeft een schip met rondboogvensters en een klein houten torentje. In die toren hing een klok uit 1696. Maar die heeft de oorlog niet overleefd. Na de oorlog kreeg de kerk een nieuwe klok. Binnen is de preekstoel uit de 17de eeuw het bekijken waard. Onlangs is de kerk door het dorp overgenomen.

Route naar Sandra van Assen Stedenbouw, Idserdaweg 14, Hieslum

U rijdt vanaf Workum of Bolsward via de N359 naar Parrega. U rijdt het dorp in langs de vaart. Het dorp heeft één brug over de Workumervaart. U gaat over deze brug en volgt de weg tot u het dorp uitrijdt. U rijdt rechtdoor naar Hieslum. U vervolgt de weg door Hieslum en u rijdt rechts langs de dorpskom met parkeerplaats het dorp weer uit.
Meteen nadat u het dorp Hieslum uitrijdt neemt u de afslag naar links en vervolgt de weg via een kronkelende dijk naar het agrarische buurtje Idserdabuorren. U bent nu op de Idserdaweg. Nummer 14 kunt u niet missen.

Menu

adres

Sandra van Assen stedenbouw
Idserdaweg 14
8762 PM  Hieslum
t. 0515 - 560054
m. 06 - 24307112
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.